„Aici Mircea Carp, sa auzim numai de bine!”, Mircea Carp

Vineri, 17 mai, la ora 11.00, in Sala Gafencu a Ministerului Afacerilor Externe (Aleea Alexandru nr. 31), in cadrul programului „Repere editoriale la MAE”, va avea loc lansarea cartii „Aici Mircea Carp, sa auzim numai de bine!”, semnata de Mircea Carp si publicata recent la Editura Polirom, disponibila si in editie digitala.

Alaturi de autor, vor lua cuvintul: Neagu Djuvara, Micaela Ghitescu, Ana Blandiana, Oana Lungescu si Dinu Zamfirescu. Amfitrionul intalnirii va fi Ovidiu Dranga.

Evenimentul este organizat de Ministerul Afacerilor Externe si Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc.

„Repere editoriale la MAE” este un program dedicat aparitiilor de referinta ale unor autori romani si straini din domeniul relatiilor internationale, al politicii externe, istoriei sau al diplomatiei.

„Aici Mircea Carp, sa auzim numai de bine!”, volum ingrijit de Veronica Nanu si Florica Dobre si cu un cuvint inainte semnat de Dinu Zamfirescu, a aparut sub egida Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc.

Pentru multi romani, Mircea Carp este glasul pe care l-au auzit ani la rind la „Europa Libera” sau „Vocea Americii”. Plecat in 1948 din Romania comunista, a ajuns mai intii in Austria, apoi, in 1951, in Statele Unite, unde a lucrat pentru postul de radio „Vocea Americii”. Dupa 22 de ani a revenit in Europa, la München, si a continuat sa transmita un timp pentru „Vocea Americii”, apoi s-a transferat la „Europa Libera”, unde a ramas pina la incheierea activitatii, in 1995. De-a lungul carierei sale, Mircea Carp a cunoscut oameni si a relatat evenimente de importanta istorica: l-a insotit in calitate de corespondent special pe Richard Nixon, primul presedinte american care a vizitat Romania, a realizat reportaje despre cutremurul din 1977, dar si despre evenimentele din 1989. Despre toate acestea si despre multe altele puteti citi in volumul sau de amintiri, completat cu fragmente din dosarul de urmarire informativa intocmit de Securitate pe numele sau, cu portrete ale personalitatilor pe care le-a intilnit, cu reportaje si interviuri.

Mircea Carp a fost seful Serviciului romanesc al postului de radio „Vocea Americii”, iar ulterior director asistent la „Europa Libera”. La Editura Polirom a mai publicat „Vocea Americii” in Romania (1969-1978) (1997).