„BELVEDRE. Cincisprezece Conversaţii cu Artişti Contemporani”, de Adina Zorzini

BELVEDRE. Cincisprezece Conversaţii cu Artişti Contemporani de Adina Zorzini

foto Editura Trei

Joi 19 martie, începând cu ora 19.00, are loc la Librăria Cărtureşti-Verona, la Cafenea, evenimentul de lansare a volumului BELVEDRE. Cincisprezece Conversaţii cu Artişti Contemporani de Adina Zorzini. 

Alături de autoarea cartii la eveniment se vor afla şi câţiva dintre artiştii intervievaţi în carte: Cătălin Burcea, Nicolae Comanescu, Teodor Graur, Ion Grigorescu, Mircea Suciu, Sorin Tara şi Roman Tolici. Evenimentul va fi moderat de Magdalena Marculescu, director editorial al Editurii Trei.

Cei cincisprezece artisti intervievati de autoarea cartii sunt: Marius BERCEA, Cătălin BURCEA, Nicolae COMĂNESCU, Adrian GHENIE, Teodor GRAUR, Dumitru GORZO, Ion GRIGORESCU, Adriana JEBELEANU, Gili MOCANU, Ciprian MUREŞAN, Dan PERJOVSCHI, Şerban SAVU, Mircea SUCIU, Sorin TARA, Roman TOLICI

BELVEDERE. Cincisprezece Conversaţii cu Artişti Contemporani este prima carte de interviuri cu artişti apărută în România şi se doreşte a fi un prim pas către o mai bună înţelegere a perspectivei de ansamblu a istoriei artei româneşti în context internaţional. Cartea cuprinde o serie de discuţii cu artişti români contemporani importanţi şi reprezentativi, atât în plan local cât şi internaţional, ai ultimelor cinci decenii, activi în perioada cuprinsă între 1960 şi 2010.

BELVEDERE. Cincisprezece Conversaţii cu Artişti Contemporani propune, pe de-o parte, un punct de perspectivă asupra unor privelişti speciale pe care le oferă arta în general şi, pe de altă parte, cincisprezece puncte de „vedere frumoasă” ale fiecăruia dintre cei cincisprezece artişti intervievaţi, în particular. În cele din urmă, datorită contextului informal în care au fost realizate aceste discuţii libere despre artă şi viaţă, cartea se adresează în egală măsură tuturor cititorilor.

Adina ZORZINI – n. 1982 – este critic de artă şi curator; din 2005 până în prezent a publicat peste 100 de articole de specialitate atât în presa scrisă locală cât şi în cea internaţională; in 2006 a absolvit Facultatea de Istoria şi Teoria Artei din cadrul Universitaţii Naţionale de Artă Bucureşti; începând cu anul 2010, a iniţiat şi organizat seria de întalniri publice dedicate artelor vizuale Arta La Perete; în 2012, a deschis la Bucureşti propria galerie de artă contemporană, Zorzini Gallery; din 2013 până în prezent este membră a comisiei de profesionişti a Târgului Internaţional de Artă Contemporană Art Market Budapest din Ungaria.

Evenimentul de lansare este organizat de Editura Trei şi Librăriile Cărtureşti.