„Cap, castig eu, pajura, pierzi tu (Ia-ti un lag)”, de Gheorghe Piperea

Cap, castig eu, pajura, pierzi tu de Gheorghe Piperea

foto Editura C.H. Beck

Cuvintele autorului despre lucrarea „Cap, castig eu, pajura, pierzi tu (Ia-ti un lag)”

Dorinţa de a avea, de a poseda, cauzează predare, impune supunere, iar supunerea generează putere. E ca în jocurile de noroc unde ţi se lasă impresia că ai şanse să câştigi. Dar dealer-ul câştigă întotdeauna. Cap, câştig eu, pajură, pierzi tu. Asta e regula jocului.

A gândi înseamnă să alegi conştient şi să fii responsabil. Înseamnă să vezi pădurea înainte de a tăia copacul. Înseamnă să testezi înainte de a experimenta sau a acţiona, să ai o variantă de ieşire. Încă mai avem posibilitatea de a vedea pădurea fără a fi obsedaţi de copaci. De aceea e bine să ştim cum putem fi manipulaţi, care sunt armele persuasiunii, cum putem contra-ataca, ce metode sunt pentru a supravieţui modelor societăţii de consum.

Ce înseamnă „ia-ţi un lag”?

Termenul desemnează un fenomen tipic jocurilor pe calculator, dar poate fi perceput şi în cazul transmisiei tv prin cablu sau prin satelit. (…) Îmi imaginez că, mai ales atunci când jocul este în sistem competiţional (nu joci de unul singur, ci cu adversari, eventual în echipe, conectate la internet), lag-ul este foarte, foarte enervant. Cu semnalul tv se pot întâmpla cam aceleaşi lucruri, mai ales când îl primeşti prin cablu digital şi conexiunea la internet e proastă. Într-adevăr, un meci de fotbal sau un spectacol live care se blochează sau care încetineşte din cauza lag-ului te poate scoate din ritm şi, în mod evident, lag-ul devine iritant.
Dar lag-ul este, uneori, necesar şi util.
Hai să vedem de ce.

Despre Gheorghe Piperea

Doctor în drept, avocat în cadrul Baroului București, cu o bogată experiență în practică, autor al mai multor cărți de specialitate în domeniul dreptului, Gheorghe Piperea este și un constant publicist, comentator critic și creator de main-stream și de modele de practică legală și jurisprudențială, inovațiile și soluțiile gândite și aplicate împreună cu echipa sa fiind un motor al dezvoltării dreptului afacerilor în România ultimilor 10 ani.

Editura:
C.H. Beck

Autor:
Gheorghe Piperea

ISBN: 978-606-18-0614-0
Data aparitiei: 14 Oct 2016
Nr pagini : 228

Cartea poate fi cumparata online de aici