Cele mai frumoase povestiri din Biblie

„In vremurile de azi, o carte ca aceasta e mai mult decit binevenita. Ritmul in care traim, configuratia fiecarei zile (din care ragazurile, perioadele de «otium» fertil sunt, practic, evacuate) reduc pina la o limita ingrijoratoare timpul rezervat altadata lecturii.

Cine isi mai permite astazi luxul de a citi, in liniste, Pentateuhul, Cartile Regilor, Cronicile, Psalmii, Proverbele, Ecleziastul si marea literatura profetica, de la Osea la Daniel? Or lucrarea de fata ofera un «extract» edificator din fluviul urias al literaturii vechi-testamentare, pentru uzul celor prea grabiti, prea ocupati, prea obositi, ca sa aspire la o cuprindere integrala a textului.

Evident, cunoasterea unei parti nu inlocuieste cunoasterea ansamblului, dar poate macar sa dea o idee despre el si sa stârneasca oarecare curiozitate. Si, in orice caz, poate readuce in memorie reperele lui cardinale.

Cititorul autohton se poate socoti norocos. Tine in mina un volum alcatuit de doua mari profesioniste. Doamnele Francisca Baltaceanu si Monica Brosteanu sunt o garantie de infailibilitate filologica, de competenta biblistica, de inteligenta, eleganta si sensibilitate. Selectia textelor, traducerea lor, notele introductive si tinuta generala a intregului constituie un dar pretios, delectabil si modelator, potrivit pentru toate vârstele.Luati, cititi si bucurati-va!“ – Andrei PLESU

Traducere din ebraica, aramaica si greaca veche de Monica Brosteanu si Francisca Baltaceanu. Ilustratii de Mihail Cosuletu

Cuvant insotitor de Andrei Plesu

Comanda cartea online de pe GiftBooks.ro!