„Despre ierarhiile divine”, de Madeea Axinciuc

Despre ierarhiile divine

foto Editura Humanitas

Joi, 15 octombrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu are loc lansarea cărţii Despre ierarhiile divine. Fascinația Unului și lumile din noi – temeiuri pentru pacea religiilor de Madeea Axinciuc. La eveniment vor vorbi Francisca Băltăceanu, Anca Manolescu şi Madeea Axinciuc.

MADEEA AXINCIUC, în prezent conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, Universitatea din Bucureşti, coordonează programul interdisciplinar de Studii Religioase – Texte şi Tradiţii al Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi este directorul Centrului pentru Cercetare Transdisciplinară în Religie şi Ştiinţă al Universităţii din Bucureşti. Ultima carte publicată: Profetul şi oglinda fermecată. Despre imaginaţie şi profeţie în Călăuza rătăciţilor de Moise Maimonide, Humanitas, 2008.

„Tema în jurul căreia se configurează demersul cărții este cea a ierarhiilor divine. Cadrul metodologic și de cercetare se înfiripă la confluența dintre filozofia religiei și religie comparată, cu trimiteri înspre domenii de interfață precum studiile contemplative, studiile cognitive, filozofia științei, hermeneutica. Miza este aceea de a înțelege care sunt sensul și dinamica ierarhiilor divine, așa cum sunt ele înfățișate în diferite tradiții religioase și de gândire, pentru a scoate la lumină diferitele moduri de percepție și întruchipare a structurii și dinamicii lumii/lumilor, printr-un demers care se dorește relevant pentru înțelegerea omului. Reîntorcându-ne privirea către întrebările și răspunsurile care se rostesc neîncetat în cămările sufletului, modelându-ne continuu, ne putem întoarce, pentru un răstimp, în locul de unde încercăm să privim, lămuritor, către ceea ce suntem.“ (Madeea AXINCIUC)

  • Titlu: Despre ierarhiile divine
  • Subtitlu: Fascinația Unului și lumile din noi – temeiuri pentru pacea religiilor
  • An aparitie: 2015
  • Ediție: I
  • Pagini: 228
  • Format: 13×20 cm
  • ISBN: 978-973-50-5017-7