„Jung indragostit de Suflet”, Lavinia Barlogeanu

Duminică, 2 iunie 2013, Editura Nemira a organizat lansarea volumului „Jung îndrăgostit de Suflet” de prof. univ. dr. Lavinia Bârlogeanu, cadru didactic al Universității din București.

Volumul „Jung îndrăgostit de Suflet” a fost prezentat de Carmen Mușat, critic literar și profesor la Universitatea din București, Claudiu Turcus, critic literar și profesor la Universitatea din Cluj Napoca și Monica Brândușescu, psihoterapeut jungian.

„Îndrăgostit de Suflet, așa cum îi plăcea să-și spună, Jung a dedicat marii lui iubiri o parte importantă din viață, încercând să afle cine și cum era Sufletul lui, cărei lumi îi aparține, cum îi poate asculta glasul și înțelege mesajul, de ce găsește în prezența Lui o cale de salvare. Acest parcurs face din psihologia lui, în același timp, o mistică, iar din el mai mult decât un psiholog: un gnostic.

Ce află Jung parcurgând calea Sufletului? Ce ghizi spirituali îl însoțesc? Care sunt chemarea lui și marea operă pe care trebuie s-o înfăptuiască? Care este secretul lui Dumnezeu? Cine sunt apropiații care-i cunosc frământările și-l însoțesc pe drumul, plin de pericole, al Sinelui? Cum poartă visele noastre amprenta propriului destin? sunt doar câteva întrebări la care veți afla răspunsul, urmărind aventura jungiana. Iată cel mai semnificativ lucru pe care l-a descoperit Jung ascultând glasul Sufletului: „Cine nu cade în stăpânirea oamenilor, cade în mâinile Zeului. Ferice de El și Vai de El.” Dar în stăpânirea cui suntem noi?, întrebarea, probabil, va genera baza unei interogații absolut personale pentru toți cititorii acestei monografii.” (Lavinia Bârlogeanu).

Lavinia Bârlogeanu este absolventă a Facultăţii de Filosofie din cadrul Universităţii din Bucureşti, doctor în Ştiinţele Educaţiei. În prezent este conferenţiar universitar la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universității din București și redactor șef al Revistei de Științele Educației REPERE.