„Marea Neagră. O istorie”, de Charles King

Foto Editura Polirom

Foto Editura Polirom

Lucrarea lui Charles King, considerată cea mai cuprinzătoare istorie a Mării Negre, se întoarce în trecut până la începuturile lui Pontus Euxinus.

Cea mai cuprinzatoare istorie a Marii Negre, din Antichitate pina in epoca moderna
Tinuturile din jurul Marii Negre au o istorie zbuciumata. Desi in ultimele decenii au fost afectate de conflicte etnice, colaps economic si rivalitati, tarile din aceasta regiune si-au pastrat totusi mostenirea si interesele comune. In prezent, Marea Neagra este mai importanta ca niciodata, ea facind legatura intre Balcani, Asia Centrala si Orientul Mijlociu. Charles King descrie evolutia in timp a acestei zone, de la Pontus Euxinus din Antichitatea greaca si latina la popoarele migratoare, bizantinii si in cele din urma turcii Evului Mediu, apoi la cele doua mari puteri, Imperiul Otoman si Rusia, sub semnul carora a stat epoca moderna. Vedem astfel cum de-a lungul secolelor Marea Neagra a devenit, dintr-o simpla granita, o regiune care a facilitat contactul intre comunitati religioase, imperii, iar mai tirziu natiuni si state.
„O carte esentiala pentru toti cei care considera ca trebuie sa fie informati in legatura cu asa-numita «Chestiune orientala» si care, in secret, se tem ca e prea tirziu pentru asta.” (The Guardian)

 

COLECTIE:HISTORIA
PRET:
38.48 RON
DOMENIU:Istorie
ISBN:978-973-46-5524-3
ANUL APARITIEI:2015
NUMAR PAGINI:296
FORMAT:160×235

Cartea poate fi comandata aici