‘Noua Enciclopedie a României’ – Academia Romana – lansare pe 20 noiembrie

‘Noua Enciclopedie a României’ va avea lansarea oficială marţi, 20 noiembrie, în Aula Magna a Academiei Române din Bucuresti, informează site-ul institutiei. Potrivit sursei citate, „Noua Enciclopedie a Romaniei” este un proiect fundamental al stiintei si culturii nationale pentru secolul XXI.

Noua Enciclopedie a României este ‘un proiect deschis, care a avut, încă de la început, un ecou puternic în mediile academice şi universitare fiind sustinut in qvasiunanimitatea celor care s-au exprimat asupra sa’.

Începând din 2009 şi până în prezent, s-a desfăşurat faza pregătitoare a elaborării ‘Enciclopediei’, în cadrul căreia au avut loc peste 40 de dezbateri şi zeci de reuniuni tematice restrânse, consacrate unor capitole principale, ca, de exemplu, apele României, solul, subsolul, populaţia, patrimoniul cultural şi indicatorii statistico-istorici de la 1860 şi până în zilele noastre.

La aceste reuniuni au participat peste 300 de personalităţi ale vieţii ştiinţifice, culturale şi artistice din mai mult de 75 de instituţii academice şi universitare din ţară şi din străinătate, intre care s-au remarcat peste 70 de membri al Academiei Romane.

Cu ocazia lansarii va avea loc o conferinta la care vor fi prezenţi, printre alţii, preşedintele Academiei Române, Ionel Haiduc, vicepresedintele Academiei, Cristian Hera, foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, fostul premier român Petre Roman, membri ai Academiei, personalităţi ale vieţii publice şi universitare.