„Pas cu Pas”, de Klaus Iohannis

Pas cu Pas, de Klaus IohannisPresedintele ales al Romanei, Klaus Iohannis, va fi prezent, miercuri, de la ora 17.30, la standul editurii Curtea Veche Publishing, de la Targul International Gaudeamus – Carte de invatatura, unde va avea loc evenimentul de lansare a volumului sau autobiografic „Pas cu pas”.

Evenimentul de lansare a volumului „Pas cu Pas” va include si o sesiune de autografe, potrivit unui comunicat al editurii Curtea Veche, citat de Mediafax.

Actualizare: Klaus Iohannis si-a lansat miercuri volumul autobiografic „Pas cu pas” la Targul International Gaudeamus – Carte de invatatura, declarandu-se surprins de numarul mare de oameni care au venit sa-l vada si avertizandu-si cititorii ca nu vor gasi in cartea sa „senzationalul”.

„Eu sunt obisnuit sa intru si in librarii si sa merg si la targuri de carte, de obicei se vad bine cartile si rar oamenii. Astazi se vad bine oamenii si sper si cartile. In mine veti avea un presedinte care reconecteaza cartea la om si omul la carte, in special tanarul”, a spus Iohannis, care a afirmat ca este „important sa dam un semnal prin carte si prin cultura”, deoarece „cultura ne salveaza”.

Despre cartea spune, spune ca a gandit-o ca o metoda pentru a se face „putin mai bine cunoscut”, dar marturiseste ca nu a avut „nici ambitii literare, nici doctrinare” cand s-a apucat sa o scrie.

„Am vrut sa creez un mediu prin care sa arat oamenilor cum am evoluat in viata publica, care sunt valorile mele aduse din familie, scoala, cercul de prieteni, cum am vazut eu dezvoltarea in spatiul public

Aceste lucruri le veti gasiti in cartea mea, ceea ce nu o sa gasiti este senzationalul. Sunt un om nesenzational, nu am niciun un eveniment senzational de relatat cum nici nu cred ca senzationalul este de abordat in politica atunci cand vrei sa te dedici comunitatii”, a declarat acesta.

Klaus Iohannis a precizat ca nu isi doreste sa dea nicio lectie prin aceasta carte si nici sa fie „un mijloc de a transmite o reteta a succesului”.

In cele peste 200 de pagini ale volumului, Klaus Iohannis prezinta atat intamplari din culise, cat si momente mai putin cunoscute din viata publica. Pentru prima data, noul presedinte al Romaniei vorbeste deschis, intr-un volum autobiografic, despre copilarie, adolescenta, sora, sotia sa, despre studentia la Cluj si despre cariera in invatamant.

„Am adunat in aceasta carte momente din viata publica, incercand sa refac, din ceea ce a selectat memoria, traseul profesional care m-a adus de la catedra de fizica la ipostaza de candidat pentru presedintie. Am inclus in ea si lucruri personale, dar nu am facut-o neaparat pentru a raspunde curiozitatii celorlalti. Am recuperat acele intamplari, intalniri sau detalii care au spus ceva despre felul in care m-am format, despre valorile pe care le-am pretuit. Identitatea mea personala a umplut, prin intermediul faptelor, dar si prin aceste principii in care am crezut, rolul de persoana publica pe care l-am ocupat mai bine de paisprezece ani. (…) A venit timpul ca valorile performantei sa fie puse in actiune tocmai pentru ca aspiratiile de atata amar de timp sa se transforme, in sfarsit, in realitati palpabile: stabilitate economica, bunastare si certitudinea ca ne-am inscris, pas cu pas, pe drumul care trebuie”, spune Klaus Iohannis, in comunicat.

Klaus Iohannis este primarul municipiului Sibiu, presedintele Partidului National Liberal (PNL) si presedintele ales al Romaniei. S-a nascut pe 13 iunie 1959, la Sibiu, a urmat Liceul „Samuel von Brukenthal” si a absolvit cursurile Facultatii de Fizica la Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca. Intre 1983 si 1989 a fost profesor la diferite scoli si licee din Sibiu si din imprejurimi, iar, intre 1989 si 1997, a predat fizica la Colegiul National „Samuel von Brukenthal” din orasul natal.

In 1990 a devenit membru al Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR), formatiune al carei presedinte a fost intre anii 2002 si 2013. Din 1997, a fost inspector in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Sibiu, iar in 1999 a devenit inspector general. Un an mai tarziu, a fost ales primar al Sibiului, functie pe care o ocupa de 14 ani, castigand patru mandate pana in prezent. Este casatorit, din 1988, cu Carmen Iohannis, profesoara de limba engleza. In 2013 a devenit membru PNL si prim-vicepresedinte al partidului, iar, in iunie 2014, a fost ales presedinte al acestui partid. Klaus Iohannis a fost unul dintre artizanii fuziunii dintre PDL si PNL.

Klaus Iohannis a obtinut 54,50% din voturi la turul doi al alegerilor prezidentiale, conform rezultatelor partiale anuntate, luni, de BEC, dupa centralizarea a 99,07% din procesele verbale, el fiind votat de 6.242.825 dintre alegatori.

Cea de-a XXI-a editie a Targului International Gaudeamus – Carte de invatatura va avea loc de miercuri pana duminica, in Pavilionul Central Romexpo din Bucuresti.

Volumul este disponibil pe site-ul www.curteaveche.ro si va putea fi cumparat si de la standul Curtea Veche Publishing de la Targul International de Carte Gaudeamus, la pretul de 15 lei.