„Sebastian, ceilalti si-un ciine”, de Mihai Radu

Miercuri, 26 martie, la ora 18.00, la Clubul Taranului (Kiseleff nr. 3, Bucuresti), va avea loc lansarea volumului Sebastian, ceilalti si-un ciine, romanul de debut al jurnalistului Mihai Radu, aparut de curind la Editura Polirom, in colectia „Ego. Proza”, si in format electronic.

La evenimentul de lansare vor participa: Cristian Teodorescu, Florin Iaru, Bogdan-Alexandru Stanescu.

Sebastian este burlac, functionar la primarie, scriitor aspirant si potential infractor. Gratiela e mama, sotie inselata, prezentatoare TV si incearca o afacere in agricultura eco. Vietile celor doi se intersecteaza de mai multe ori, in cele mai neasteptate moduri, dar intre ei nu pare sa se infiripe o relatie cu adevarat serioasa. El este prins intre problemele cu legea, un tata singur si morocanos, un catel bolnav pe care nici macar nu si l-a dorit si pornirea aproape compulsiva de a analiza orice detaliu din viata lui, ajungind deseori la concluzii absurde. Ea isi imparte cu greu timpul intre cariera si fiica, incercind in acelasi timp sa uite o casnicie in ruine, ceea ce se va dovedi foarte dificil. Povestile lor, impreuna cu cele ale parintilor, ale prietenilor si ale colegilor se reunesc in Sebastian, ceilalti si-un ciine, o carte despre temerile personale care trebuie sa fie depasite, despre aspiratii si nereusite, despre dragostea neimplinita si viata reala ce nu se potriveste niciodata cu fanteziile tineretii.

Mihai Radu are 36 de ani si a absolvit Facultatea de Filosofie a Universitatii „Al.I. Cuza” din Iasi. Este jurnalist la saptaminalul Catavencii. In anul 2013 a publicat, impreuna cu Simona Tache, cartea Femeile vin de pe Venus, barbatii de la baut.

Anul acesta se implinesc 10 ani de cind Editura Polirom a lansat colectia „Ego. Proza”, coordonata de Lucian Dan Teodorovici, o colectie menita sa propuna cititorilor cit mai multi scriitori tineri, prozatori care sa va poata convinge ca nu sint cu nimic mai prejos decit autorii consacrati. In prezent, colectia „Ego. Proza” cuprinde 118 titluri, multe dintre acestea premiate si traduse in strainatate, dar si reeditate in alte colectii prestigioase ale Editurii Polirom („Fiction Ltd” sau „Top 10+” ).