„STUDII DE FONETICĂ DESCRIPTIVĂ Generală şi românească”, de Andrei Avram

STUDII DE FONETICĂ DESCRIPTIVĂ Generală şi româneascăPrin prezenta lucrare Andrei Avram continuă seria volumelor publicate în ultimii ani care cuprind contribuţiile Domniei Sale în domeniul foneticii şi fonologiei. Ca şi volumele anterioare, cel de faţă prezintă interes nu numai pentru limba română, ci şi din punctul de vedere al foneticii generale şi descriptive.Chiar dacă se întemeiază pe fapte din limba română, textele în cauză prezintă un interes mult mai larg, punctele de vedere de ordin teoretic ale autorului putând fi luate ca bază pentru studierea unor fenomene similare din alte limbi.

Toate articolele reunite în prezentul volum reprezintă contribuţii semnificative ale autorului în domeniile studiate, care au avut un impact determinant asupra cercetărilor de fonetică şi fonologie din ultimele decenii în ţara noastră.

Volumul cuprinde articole ale autorului publicate de-a lungul anilor în reviste de specialitate din ţară şi din străinătate (cele publicate în limbi străine apar aici în varianta românească).

  • STUDII  DE  FONETICĂ DESCRIPTIVĂ

    Generală şi  românească

    Andrei AVRAM

    17 × 24 cm, 208 p., broşat, 12 lei

    ISBN: 978-973-27-2483-5

Pentru achizitie poate fi contactata Editura Academiei aici