„The Casual Vacancy”, J.K. Rowling

J.K. RowlingUrmătorul roman al scriitoarei J.K. Rowling, „The Casual Vacancy”, primul pe care romanciera britanică l-a scris după seria „Harry Potter”, va fi lansat pe 27 septembrie în mai multe ţări, simultan, a anunţat editura Grasset.

Noul roman abundă în umor negru, are circa 400 de pagini şi descrie un univers complet diferit de cel al celebrului băiat-vrăjitor. Acţiunea din „The Casual Vacancy” are loc în oraşul fictiv Pagford, unde moartea neşteptată a consilierului Barry Fairweather va semăna discordie printre localnici.

Cu o piaţă centrală pavată cu piatră cubică şi cu o abaţie impunătoare, Pagford ar putea semăna cu un mic paradis pur englez, însă în spatele acestei faţade drăguţe se ascunde un oraş aflat în stare de război.

Cele şapte volume din seria „Harry Potter”, care s-au vândut în circa 450 de milioane de copii pe plan mondial şi au stat la baza realizării a opt filme de succes, au fost puse în vânzare şi în format eBook, la sfârşitul lunii martie, pe site-ul www.Pottermore.com, lansat de J. K. Rowling în 2011.