Top 6 cele mai bune carti pentru dezvoltarea personala

Un blogger de la Business Insider a alcătuit un top al celor mai bune lecturi pentru dezvoltarea personală, cărţi mai puţin populare, care au totuşi un impact puternic pentru cititor.

1. ”Maxime şi Reflexii (Collected Maxims and Other Reflections)” , de La Rochefoucauld, o carte care analizează comportamentul uman. Maximile şi reflectiile sale au influenţat personalităţi precum Nietzsche, Voltaire, Proust, de Gaulle sau Conan Doyle. Rochefoucauld suregează ca în timpul lecturii, ”cititorul să citească ca şi când niciun maxim nu I s-ar aplica, el fiind singura excepţie”. ”Cu siguranţă, pe urmă cititorul va fi primul care le va adopta”, a adăugat scriitorul.

2. Cele 48 de legi ale puterii, de Robert Greene. Cartea enunţă o serie de principii simple, care au fost validate de-a lungul timpului, putând ajuta pe oricine este la început de carieră.

3. ”Xenophon’s Cyrus the Great: The Arts of Leadership and War”, de Xenophon, un istoric grec, elev al lui Socrate. Cartea este de fapt biografia lui Cirus Cel Mare, plină de lecţii de leadership, care ar putea ajuta tinerii manageri sau viitorii lideri.

4. „Letters From a Self-Made Merchant to His Son”, de George Horace Lorimer. O colectie de 20 de scrisori de la un antreprenor pentru fiul sau constituie cele mai spectaculoase sfaturi.

5. „Models of My Life”, de Herbert Simon. Cartea este de asemenea o autobiografie, a laureatului premiului Nobel Herbert Simon. Cartea tratează modul acestuia de a privi lucrurile, într-un mod general într-o lume în care tendinţa se îndreaptă către o specializare continuă.

6. „Meditations”, de Marcus Aurelius. Una dintre cele mai importe cărţi ale antichităţii, scrisă de un împărat-filosof roman. Cartea este un ghid simplu pentru viaţă, care nu a fost niciodată destinat publicării, scris initial pentru el însuşi.