Bookfest 2013 – inscrieri prelungite pana pe 25 aprilie 2013

Expozanții care doresc să participe la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2013 se mai pot înscrie pe site-ul www.bookfest.ro până pe 25 aprilie 2013, a decis Comitetul Director al Asociației Editorilor din România. Totuşi, cei care se vor înscrie după termenul iniţial de 11 aprilie, menţionat în Regulamentul General şi Tehnic Bookfest 2013, nu mai au garantat același amplasament al standurilor, având prioritate cei care s-au înscris până la data limită prevăzută inițial.

Cea de-a VIII-a ediţie a Salonul Internaţional de Carte Bookfest va avea loc în perioada 29 mai – 2 iunie 2013, în pavilioanele C1-C5 din cadrul Romexpo. Bookfest este cel mai important salon de carte din România, ajuns deja singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă. Anul trecut invitatul de onoare a fost Franța, iar publicul a avut ocazia să se întâlnească cu personalităţi importante ale culturii contemporane franceze ca Bernard Pivot sau Michel Houellebecq. Circa 90.000 de vizitatori au trecut pe la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2012 (30 mai – 03 iunie), luând parte la peste 300 de evenimente (lansări, dezbateri, colocvii, concerte, evenimente pentru copii, proiecții cinematografice, evenimente interactive).

Invitatul de onoare de anul acesta va fi Literatura germană, prin participarea Austriei, Elveției și Germaniei, în cadrul proiectului internațional Trei țări, aceeași limbă, dezvoltat de Târgul de Carte de la Frankfurt. Standul internaţional va cuprinde o amplă expoziţie de carte, incluzând noutăţi editoriale din toate domeniile. În acelaşi stand este prevăzut şi un spaţiu de manifestări, precum şi o librărie cu cărţi în limba germană. Aici se va putea găsi o ofertă bogată de titluri, de la literatură contemporană, cărţi de referinţă, dicţionare, manuale, până la literatură pentru copii şi, nu în ultimul rând jocuri, muzică şi filme. Nu vor lipsi de la vânzare titlurile în original ale autorilor germani, austrieci şi elveţieni, prezenţi la întâlnirile cu publicul cititor bucureştean. Autori, editori, ilustratori, traducători și jurnalişti din cele trei ţări de limbă germană vor sta la dispoziţia publicului şi a specialiştilor, pe tot parcursul celor cinci zile de târg.