Lansare Antologie: The Review Of Contemporany Fiction – Moldovan Literature Issue

Antologia The Review Of Contemporany Fiction – Moldovan Literature Issue

foto icr.ro

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova, organizează, în data de 30 mai 2017, ora 17.00, lansarea Antologiei The Review Of Contemporany Fiction – Moldovan Literature Issue.

Evenimentul va avea loc în incinta clădirii Uniunii Scriitorilor de pe str. 31 August 1989, nr. 98. La manifestare vor fi prezenți John O’Brien, director Dalkey Archive Press, Jake Snyder, director asociat Dalkey Archive Press și Alistair Ian Blyth, traducator.

Antologia de proză, care cuprinde 20 de scriitori din Republica Moldova, a apărut cu sprijinul Centrului Național al Cărții din cadrul Institutului Cultural Român. Este prima Antologie din creațiile scriitorilor basarabeni care apare în America. Totodată, este cea mai cuprinzătoare culegere de proză basarabeană aparută într-o limbă străină. În cuprins, sunt prezenți prozatori din toate generațiile literare din Moldova. Selecția textelor și traducerea lor au fost realizate de traducătorul Alistar Ian Blyth.

Parteneri media: TVR Moldova, Radio Chişinău, Radio Datina