Salonul de Carte Bookfest, la Festivalul de Literatură şi Traducere Iaşi

Salonul de Carte Bookfest va avea loc, pentru al doilea an consecutiv, la Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT), publicul având astfel acces la oferta de carte a unor edituri importante din România, în perioada 3 – 5 octombrie, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”.

Publicul ieşean va avea acces la oferta de carte a celor mai importante edituri din România şi va putea participa la evenimente ale căror protagonişti vor fi autorii invitaţi la FILIT 2014, dar şi oaspeţi speciali ai expozanţilor Bookfest.

La standurile Bookfest, vizitatorii vor putea alege titluri cu reduceri din oferta unor edituri din România, precum Humanitas, Litera, Polirom, Curtea Veche Publishing, Rao, Trei, Corint, Nemira, Herald, Eikon, Okian şi multe altele. Accesul publicului va fi gratuit la toate evenimentele de la Salonul de Carte Bookfest, precum şi la proiecţiile de la inematograful de artă Bookfest.

„Parteneriatul pe care l-am început anul trecut a fost pentru public beneficiul cel mai important al acestor câteva zile în care la Iaşi se conturează în fiecare toamnă Capitala Literaturii din România”, a declarat Mihai Mitrică, directorul Asociaţiei Editorilor din România, despre Bookfest Iaşi şi FILIT, ambele evenimente aflându-se la cea de-a doua ediţie.

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi este un eveniment finanţat de Consiliul Judeţean Iaşi, prin Muzeul Literaturii Române Iaşi. Mai multe informaţii despre FILIT se găsesc pe site-ul festivalului, www.filit-iasi.ro.

A doua ediţie a Salonului de Carte Bookfest Iaşi este organizată de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România. Evenimentul va avea loc în parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” şi Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Salonul de Carte Bookfest Iaşi face parte din seria de ediţii locale a evenimentului expoziţional de carte din România. Bookfest mai are ediţii locale la Timişoara, Târgu-Mureş şi Cluj-Napoca (16 – 19 octombrie).

La Salonul Internaţional de Carte Bookfest de anul acesta (Bucureşti, 28 mai – 1 iunie) au luat parte aproximativ 100.000 de vizitatori, având loc peste 300 de evenimente (lansări, dezbateri, colocvii, concerte, ateliere, evenimente pentru copii, proiecţii cinematografice şi evenimente interactive). Invitat de onoare al acestei ediţii a fost Polonia, fiind prezente nume precum Danuta Wałęsa, Małgorzata Rejmer, Paweł Huelle, Dorota Masłowska, în atenţia publicului fiind şi cei patru laureaţi polonezi ai premiului Nobel pentru literatură – Henryk Sienkiewicz (1905), Władysław Reymont (1924), Czesław Miłosz (1980) şi Wisława Szymborska (1996).