Workshop la Institutul Cultural Român în cadrul Creative Est

Între 12 și 18 octombrie 2015, creativitatea românească devine personaj principal în viaţa Bucureștiului. Cei mai influenți lideri ai industriilor creative din România și Europa de Est întâlnesc antreprenorii inovatori și publicul curios la prima ediție a festivalului Creative Est. 18 evenimente vor avea loc în 7 zile, la primul festival dedicat industriilor creative românești.

Gândit ca platformă de educare pentru bresle creative, dar și ca spațiu de descoperire pentru publicul larg, Creative Est – Festivalul est-european al industriilor creative propune o experiență-maraton care prinde viață în nouă spații inedite, între care: Hala de la Industria Bumbacului, mansarda fostei fabrici de încălțăminte Flaros, Hanul Gabroveni, Biblioteca Națională.

Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, București) va găzdui marți, 13 octombrie 2015, între orele 18.00 – 19.30, seminarul cu titlul „Researching creative industries: best practice from Czech Republic”/„Bune practici în cercetarea economiei creative“ susţinut de dr. Marek Jetmar, Head Researcher la Institute for Digital Economy Cehia, consilier al viceprim-ministrului Cehiei pe probleme de inovaţii, cercetare, colaborarea între mediul de afaceri şi industriile creative. Accesul publicului este liber, în limita celor 50 de locuri disponibile. Seminarul se va desfăşura în limba engleză.

Marek Jetmar conduce grupul de experţi din cadrul Uniunii oraşelor şi municipalităţilor din Cehia, este consultant pentru Primul Ministru în chestiuni de ştiinţă, cercetare şi inovare şi lector în cadrul Colegiului de Dezvoltare Regională din Praga. A condus nenumărate studii în domeniul economiei creative, printre care cel mai recent se intitulează Potenţialul economiei digitale şi industriilor culturale şi creative – Provocări, beneficii şi recomandări pentru politici guvernamentale şi analizează sectorul creativ din Cehia, alături de o serie de recomandări pentru susţinerea şi dezvoltarea economiei creative.

În cadrul prezentării Marek Jetmar va aborda:
– Structura industriilor creative din Cehia şi datele economice asociate acestora
– Potenţialul industriilor creative şi nevoile acestora
– Cum pot fi identificate nevoile de cercetare şi dezvoltare pentru acest sector

Prima ediție a festivalului de industrii creative este organizat de Asociația Oricum, cu Banca Transilvania ca partener principal, sub patronajul Reprezentanței Comisiei Europene în România, cu sprijinul ArCub, al Institutului Cultural Român, al Institutului Polonez din Bucureşti, al Asociaţiei Oricum, UNATC, și al Bibliotecii Naţionale a României.

Creative Est este un festival ce îşi propune să creeze primul târg regional de produse creative de unde participanţii vor putea achiziţiona produse de design, modă sau meşteşuguri din toată Europa de Est. De asemenea, vor fi organizate conferinţe şi seminarii de specialitate pentru creatorii români, având invitaţi experţi din toată Europa în domenii precum design, artă, piaţa de film sau tehnologie. Festivalul va avea şi o secţiune dedicată publicului larg, astfel încât acesta să conştientizeze potenţialul industriilor culturale şi creative precum şi să cunoască profesionişti creativi din toată regiunea Europei de Est.

Detalii: facebook

Descarca program in format pdf.