Ziua internațională a cărților pentru copii

Ziua internațională a cărților pentru copii este sărbătorită, în fiecare an, pe 2 aprilie, cu scopul de a transmite copiilor plăcerea lecturii, anunta AGERPRES. Această dată reprezintă ziua de naștere a celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen. Scriitorul danez, născut pe 2 aprilie 1805, la Odense, a încântat generații de copii cu povești precum: „Hainele cele noi ale împăratului”, „Fetița cu chibrituri”, „Rățușca cea urâtă”, „Mica sirenă”.

Ziua internațională a cărților pentru copii a fost inițiată în 1967. La nivel internațional, în fiecare an, este patronată de o țară membră a International Board on Books for Young People (IBBY).

În 2015, evenimentul este patronat de Emiratele Arabe Unite. Posterul a fost creat de artista și ilustratoarea Ashley Bryan. Tema aleasă pentru această zi promovează conceptul: „Mai multe culturi — o singură poveste”. În mesajul său, scriitoarea Marwa Al Aqroubi subliniază „Vorbim multe limbi care provin din medii diferite și cu toate acestea ne împărtășim aceleași povești”, potrivit site-lui IBBY dedicat zilei,www.ibby.org.