„Capra cu Trei Iezi”, o adaptare horror după povestea lui Ion Creangă – film romanesc

Capra cu Trei Iezi, o adaptare horror după povestea lui Ion CreangăBazat pe una dintre cele mai cunoscute poveşti ale lui Ion Creangă, filmul „Capra cu Trei Iezi”, cu Maia Morgenstern şi Marius Bodochi în rolurile principale, este un thriller/ horror care sapă în psihologia umană şi readuce în actualitate, sub o altă optică, o poveste extrem de populară.

Era odată o capră care avea trei iezi… În România rurală a secolului XIX, izolată de lume, o văduvă şi mamă a trei copii este nevoită să ţină piept unui vechi prieten de familie care, văzându-i fără apărare, îşi dă-n vileag adevărata natură sadică.

Maia Morgenstern interpretează rolul unei mame dispuse să-şi apere copiii cu orice preţ. Văduvă şi izolată într-un sat de munte, realizează că un prieten vechi de familie (Marius Bodochi), le vrea răul ei şi celor trei copii. Rolurile copiilor, victimele „lupului mare şi rău”, sunt interpretate de Antonio Gavrilă, Răzvan Ilina şi Silviu Corbu.

Scenariul este semnat de Victor Canache, producţia de Luana Georgiţă, iar montajul de Victor Canache şi Tudor D. Popescu.

„Capra Cu Trei Iezi”, distribuit de Transilvania Film, a câştigat Premiul Publicului la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, în iunie 2022. Filmul va intra în cinematografele din toată ţara pe 28 octombrie.