LANSARE: „Teorema vie“ si „Visători picaţi din lună: patru genii care au schimbat istoria“, de Cédric Villani

Lansare de carte a lui Cédric VillaniMarţi, 17 mai 2016, la ora 18.30, la librăria Humanitas de la Cișmigiu are loc o dubla lansare de carte a lui Cédric Villani, laureat al Medaliei Fields 2010, în prezenţa autorului. La evenimentul organizat de Agenţia universitară a Francofoniei, Editura Humanitas și Editura Trei vor participa și Liviu Ornea, prof. univ. la Facultatea de Matematică a Universității București și cercetător la Institutul de Matematică al Academiei Române, Magdalena Mărculescu, director editorial Trei, și Vlad Zografi, coordonatorul colecției de știință a editurii Humanitas.

„Visători picaţi din lună: patru genii care au schimbat istoria“, carte publicată la Editura Trei, este fructul creaţiei unui matematician, Cédric Villani, şi a unui ilustrator, Edmond Boudoin. Impreună, au reuşit să redea într-un document poetic şi pasionant patru destine extraordinare care, dintr-o dată, de la o zi la alta, sub influența unei inspiraţii de geniu, şi-au pus veştimentele de visător eroic sau de erou visător.

„Teorema vie“, publicată în colecția de știință a Editurii Humanitas, este o carte „stranie“ (Liviu Ornea), „inclasabilă“ (Cédric Villani). Este totodată povestea unei demonstraţii, dar şi o incursiune în cotidianul unui matematician; cititorul îl însoţeşte şi trăieşte toate sentimentele autorului. Laureat al celei mai înalte distincţii mondiale în matematică, Medalia Fields, numită popular şi „Premiul Nobel al Matematicii“, Cédric Villani reuşeşte să-l facă pe cititor actor în aventura sa. Cartea dezvăluie omul de ştiinţă, dar şi omul din spatele stiinţei. Matematica se face cunoscută marelui public prin intermediul acestei cărţi, scrisă totodată şi pentru „a da viată unei discipline, unei lumi care în esenţă este ignorată de marele public“.(Cédric Villani)

Acesul la eveniment se face pe baza unei rezervări la numărul de telefon 0721.973.948 sau la adresa de e-mail anda.visan@humanitas.ro în limita celor 100 de locuri disponibile, pâna în data de 17 mai, ora 17.00.

Foto: Editura Humanitas