Categorie Film

“The Perfect Escape”, film cu Bogdan Iancu – trailer

Comedia romantică prezintă 8 personaje care pornesc în căutarea sensului, dar şi sexului. Cele 4 cupluri din film evadează din infernul urban înspre regăsirea paradisului pierdut. Timp de 3 nopţi, într-o cabană izolată pe munte, au loc experienţe pline cu muzică bună, amor nebun şi umor sănătos, pe ritmuri psihedelice.

Din personajele principale din film face parte şi Bogdan Iancu, actorul care a mai colaborat cu regizorul Cristina Jacob şi la filmul “Oh, Ramona”. De această dată, în “The Perfect Escape”, Bogdan joacă rolul lui Sebastian, un tânăr de 24 de ani care îşi doreşte să devină cântăreţ şi care are o relaţie de iubire cu Laura, personaj interpretat de actriţa Maeva Demurger, din Franţa.

Filmul “The Perfect Escape”, regizat de Cristina Jacob, va fi lansat in cinematografe pe 14 februarie 2023

„Marocco” – film romanesc

Marocco film romanesc„Marocco”, al doilea lungmetraj al regizorului Emanuel Pârvu, cu Şerban Pavlu, Crina Semciuc, Emilia Popescu în rolurile principale, va intra în cinematografe din 7 octombrie.

„Marocco” spune o poveste despre responsabilitate şi vinovăţie, despre lipsa încrederii care generează un lanţ de evenimente cu efecte devastatoare. Filmul urmăreşte destinele a două iubiri care ajung în situaţii de viaţă şi de moarte ca urmare a neîncrederii şi ridică o întrebare: „dacă fiecare are intenţii bune, şi totuşi cineva moare, unde e greşeala?”.

În distributie sunt: Şerban Pavlu, Crina Semciuc, Emilia Popescu, Ana Indricău, Tudor Cucu Dumitrescu, Tania Filip, Vlad Brumaru, Mihaela Sîrbu, Mirela Gorea, Bianca Anastasiu şi copiii Amalia Constantinescu şi Sonia Stolea.

Scenariul este semnat de Alexandru Popa şi Emanuel Pârvu, imaginea îi aparţine lui Silviu Stavilă; montajul- Dan Ştefan Pârlog şi sunetul- Dumitru Alexandru.

Filmul este produs de Miruna Berescu, prin FAMart.

„Marocco” este produs cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi realizat în colaborare cu Televiziunea Română, în co-producţie cu i/o post Cehia, Natura Party, The East Company Productions, FAMart Films Production, distribuit internaţional de Wide şi lansat cu sprijinul CNC şi Dacin Sara.

Premiera oficială a filmului va avea loc marţi, 4 octombrie, la Sala Luceafărul (fostul Cinema PRO) începând cu ora 19.00, în prezenţa echipei filmului.

„Marocco” are o avanpremieră la Sala Elvire Popesco a Institutului Francez din Bucureşti, joi, 6 octombrie, începând cu ora 20.30, deasemenea în prezenţa echipei filmului. Această proiecţie are subtitrare în limba engleză.

Din 7 octombrie, producţia poate fi văzută atât în Bucureşti cât şi în ţara, în circuitul de cinematografe şi în cadrul unor proiecţii speciale organizate în mai multe oraşe din ţară, în prezenţa regizorului şi a echipei filmului.

Astra Film Festival 2022

Astra Film FestivalAstra Film Festival aduce din nou cinematograful tip Dom în Piaţa Mare din Sibiu şi propune, în perioada 9-16 octombrie, programul special AFF New Media, dedicat spectatorilor de toate vârstele care îşi doresc să se iniţieze în cinematografia digitală – Concept Art, VR, Augmented Reality.

Festivalul internaţional de film documentar de la Sibiu va fi astfel o incursiune itinerantă de excepţie, de la cinemaul clasic de non-ficţiune până la cel imersiv, neconvenţional, care foloseşte cele mai noi tehnologii creative, de la vizionări în sala de cinema, la experienţa inedită a proiecţiilor cross-media 360 de grade. Biletele pentru filmele şi evenimentele AFF2022 au fost puse în vânzare şi pot fi achiziţionate pe https://bilete.astrafilm.ro/.

Spectatorii AFF New Media se vor bucura de o experienţă cinematografică complexă, vizionând unele dintre cele mai noi şi mai captivante filme imersive şi 360°. Va fi, practic, o călătorie continuă. De la microcosmos la macrocosmos, de la microscopic la celest, pe ritmuri de muzică electronică şi jazz („Black Mantis” – Marea Britanie, 2021). Sau călătoria spirituală unică, declanşată de o doză de ayahuasca („Ayahuasca, Kosmik journey” – Franţa, Luxemburg, 2019 – film selectat la prestigiosul Tribeca Film Festival în 2019), ori povestea călătoriei fără sfârşit a celor două sonde spaţiale Voyager, care poartă cu ele mesajul interstelar trimis de pe Pământ către eventuale civilizaţii extraterestre („Voyager: o călătorie fără sfârşit”, Ucraina, 2019)

Publicul va fi atras într-o experienţă hipnotică şi captivantă unde întrebările sunt ridicate subtil, cu fantezie şi lirism („Nu înţeleg” – Spania, 2022), într-un festin vizual care uimeşte prin conexiunea instantanee cu cerul şi natura, prin intermediul muzicii („Piano Under the Stars” – Chile, Spania, 2020), sau direct în misterele Universului, aşa cum sunt ele relevate de oamenii de de ştiinţă de la cel mai mare radiotelescop din lume, împreună cu poporul Yamaji – pe al cărui pământ este construit telescopul („Visând la stele” – Australia, 2021).

Vor fi proiecţii cu dedicaţie specială şi pentru spectatorii mai tineri, chemaţi să afle curiozităţi şi explicaţii despre lumină şi felul în care o percepem, într-o experienţă inedită fulldome („Într-o călătorie cu lumina” – Spania, 2020), tradiţii şi metode ştiinţifice desprinse dintr-o călătorie pe urmele Căpitanului Cook şi ale exploratorului olandez Abel Tasman („Navigatorii Lala Rolls” – Noua Zeelandă, 2021), povestea anotimpurilor, cu un puternic caracter educaţional („Globul magic – o poveste a anotimpurilor” – Polonia, 2020) sau „Legenda recifului fermecat” – Germania, 2021, filmul de aventuri de văzut împreună cu întreaga familie.

Astra Film Festival Sibiu, lansat în 1993 ca proiect inovator, este unul dintre cele mai importante festivaluri de film de non-ficţiune din Europa, şi a fost inclus de European Film Academy pe lista festivalurilor care au dreptul de a face nominalizări directe pentru European Film Awards.

Astra Film Festival se află sub Înaltul Patronaj al preşedintelui României şi este organizat de Astra Film, CNM Astra şi Fundaţia Astra Film, cu sprijinul Consiliul Judeţean Sibiu, al Ministerului Culturii, al Centrului Naţional al Cinematografiei, al Consulatului Republicii Federale Germania la Sibiu şi al Uniunii Cineaştilor. Evenimentul este cofinanţat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu şi de Uniunea Europeană prin Programul Europa Creativă.

 

„Undeva la Palilula”, de Silviu Purcărete – film romanesc

Undeva la Palilula„Undeva la Palilula” spune povestea unui medic care primeşte repartiţie într-un orăşel fantomă, pierdut în mijlocul câmpiei valahe. Palilula e un loc unde derizoriul coexistă cu lucruri fermecătoare, iar populaţia din oraş e izolată pentru eternitate în beţie, petreceri şi orgii.

Filmul „Undeva la Palilula” este scris şi regizat de Silviu Purcărete şi produs de Libra Film.

Din distribuţie fac parte Áron Dimény, George Mihăiţă, Răzvan Vasilescu, Constantin Chiriac.

„Undeva la Palilula” este distribuit în România de Transilvania Film şi este câştigătorul a şapte Premii Gopo.
Filmul a fost lansat pe marile ecrane din Franţa în aceasta luna, la 10 ani după ce a fost selecţionat în Competiţia East is West a Festivalului Internaţional de Film Karlovy Vary. În Franţa este distribuit de Ed Distribution.

„Capra cu Trei Iezi”, o adaptare horror după povestea lui Ion Creangă – film romanesc

Capra cu Trei Iezi, o adaptare horror după povestea lui Ion CreangăBazat pe una dintre cele mai cunoscute poveşti ale lui Ion Creangă, filmul „Capra cu Trei Iezi”, cu Maia Morgenstern şi Marius Bodochi în rolurile principale, este un thriller/ horror care sapă în psihologia umană şi readuce în actualitate, sub o altă optică, o poveste extrem de populară.

Era odată o capră care avea trei iezi… În România rurală a secolului XIX, izolată de lume, o văduvă şi mamă a trei copii este nevoită să ţină piept unui vechi prieten de familie care, văzându-i fără apărare, îşi dă-n vileag adevărata natură sadică.

Maia Morgenstern interpretează rolul unei mame dispuse să-şi apere copiii cu orice preţ. Văduvă şi izolată într-un sat de munte, realizează că un prieten vechi de familie (Marius Bodochi), le vrea răul ei şi celor trei copii. Rolurile copiilor, victimele „lupului mare şi rău”, sunt interpretate de Antonio Gavrilă, Răzvan Ilina şi Silviu Corbu.

Scenariul este semnat de Victor Canache, producţia de Luana Georgiţă, iar montajul de Victor Canache şi Tudor D. Popescu.

„Capra Cu Trei Iezi”, distribuit de Transilvania Film, a câştigat Premiul Publicului la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, în iunie 2022. Filmul va intra în cinematografele din toată ţara pe 28 octombrie.

 

„Balaur” – film romanesc

„Balaur”, lungmetrajul de debut al lui Octav Chelaru, inspirat din evenimente reale, urmăreşte povestea Ecaterinei, tânără profesoară de religie la liceu şi soţie de preot, care se aventurează într-o relaţie extraconjugală cu Iuliu, unul dintre elevii săi. În încercarea de a-l ţine sub control pe tânărul ei iubit şi de a-şi proteja familia, începe însă să-şi piardă ea însăşi controlul. În timp ce femeia se confruntă cu o adevărată criză de credinţă, pasiunea băiatului devine din ce în ce mai periculoasă. Filmul va rula pe ecrane din 9 septembrie.

Filmul ii are ca protagonisti pe Mălina Manovici şi Alexandru Papadopol în rolurile principale.

Filmul „Balaur” va rula în cinematografe din 9 septembrie şi va avea premiera de gală pe 29 august.

 

ZUHAL – teaser

Zuhal e o femeie din clasa de mijloc superioară, cu un loc de muncă bine plătit, o casă frumoasă în Istanbul și o relație de lungă durată. Viața ei obișnuită, cu problemele zilnice, afaceri și apeluri cu iubitul ei, se schimbă atunci când aude un sunet de pisică într-o noapte. Din cauza acestui sunet, despre care crede că vine dintr-un apartament, e forțată să comunice cu vecinii ei, pe care îi evită în mod deliberat. Cu toate astea, nu poate convinge pe nimeni de existența sunetului. În debutul său, după trei scurtmetraje premiate, Nazlı Elif Durlu spune povestea unei protagonist puternice, cu umor întunecat și personaje pline de viață.

ZUHAL
Turcia-Germania – 2021
88 min

Regizor: Nazlı Elif Durlu
Scenariu: Nazlı Elif Durlu, Ziya Demirel
Imagine: Sebastian Weber
Cu: Nihal Yalçın, Sadi Celil Cengiz, Çağdaş Ekin Şişman, Sena Başdoğan, Sencar Sağdıç, Aysan Sümercan, Serpil Gül, Burcu Halaçoğlu, Sarp Aydınoğlu, Fatih Al, Şebnem Sönmez, Nur Sürer, Ilgaz Kocatürk

TALKING ABOUT THE WEATHER – film Germania, trailer

Clara a reușit: s-a îndepărtat de provincia sa natală, Germania de Est, trăind acum o viață independentă în Berlin, predând filozofie în timp ce își termina teza de doctorat. Între ambițiile ei profesionale, o aventură cu unul dintre studenții ei și prietenia ei exigentă cu consilierul ei de teză, Margot, ea abia are timp pentru familia ei. Când Clara își vizitează mama pentru un weekend cu fiica ei de 15 ani, Emma, se confruntă cu idealul ei de viață neîngrădită, auto-determinată și cu prețul pe care trebuie să-l plătească pentru ea.

TALKING ABOUT THE WEATHER
Germania – 2022
89 min

Regizor: Annika Pinske
Scenariu: Annika Pinske
Imagine: Ben Bernhard
Cu: Anne Schäfer, Anne-Kathrin Gummich, Judith Hofmann, Marcel Kohler, Max Riemelt, Emma Frieda Brüggler, Thomas Bading, Sandra Hüller, Christine Schorn, Alireza Bayram

I’AM SO SORRY – trailer

Filmul ne prezintă situația complexă a încălzirii globale și opțiunile umanității cu privire la energia nucleară, din perspectiva tehnologiei contemporane avansate. Construit într-un stil aproape de science fiction cyberpunk, filmul  încearcă să creeze o alegorie umană în prezent. Cu toate acestea, în contextul actual al conflictului din Ucraina, documentarul ajunge să ne prezinte posibile scenarii și repercusiuni a unor situații catastrofale care nu se doresc a fi repetate.

I’AM SO SORRY
Hong Kong, Franța, Olanda – 2021
96 min

Regizor: Zhao Liang
Scenariu: Zhao Liang, Sylvie Blum
Imagine: Zhao Liang, Sun Shaoguang
Cu: Maria Shovkuta, Ivan Semenyuk, Chaliadzinskaya Ina, Chaliadzinskaya Lizaveta, Yoshimichi Matsumoto, Yoshiko Matsumoto, Mizue Mori (Noh)

107 MOTHERS – trailer

Lesya a comis o crimă pasională care îi aduce o sentință de șapte ani într-unul din penintenciarele de corecție ale femeilor din Odessa. Tocmai a născut primul ei copil, iar acum intră într-o lume populată doar de femei: deținuți, asistente și gardieni, femei de toate vârstele, soții și văduve, fiice, surori, femei însărcinate și femei cu copii. Dacă nu ar fi culoarea uniformei, uneori ar fi greu de spus cine este cine.

107 MOTHERS
Slovacia, Cehia, Ucraina – 2021
93 min

Regizor: Peter Kerekes
Scenariu: Ivan Ostrochovský, Peter Kerekes
Imagine: Martin Kollar
Cu: Maryna Klimova, Iryna Kiryazeva, Lyubov Vasylyna