Categorie Film

„Uneori ninge cu zăpadă, alteori cu întuneric” – film romanesc

Film „Uneori ninge cu zăpadă, alteori cu întuneric”„Uneori ninge cu zăpadă, alteori cu întuneric/ Snowing Darkness” relatează întâmplările prin care trece Teo, un regizor care repetă cu actorii pentru un nou proiect. Subiectul, autobiografic, este derutant încă de la început: frământările unui regizor care pune în scenă o piesă de teatru despre drama pe care o trăieşte după moartea fetiţei lui, în urma unei boli incurabile. Pe măsură ce înaintează, povestea compusă din cinci variante de lucru, în care singurele personaje constante sunt el, soţia şi fetiţa lor, scoate la suprafaţă episoade incerte, la limita dintre viaţă şi ficţiune, accentuând dilemele. Frământările apar la fiecare secvenţă din viaţa camuflată fie în piesa de teatru, fie în filmul care pare să nu aibă început şi sfârşit ori în detaliile cotidiene care uneori o fac când ambiguă, când comic-absurdă, când insuportabilă.

Filmul „Uneori ninge cu zăpadă, alteori cu întuneric” regizat de Gabriel de Achim.

Din distribuţe fac parte actorii: Bogdan Dumitrache, Anca Androne, Luiza Gherghinescu, Gheorghe Ifrim, Rolando Matsangos şi Silvana Mihai iar scenariul este semnat de Gabriel de Achim şi Cosmin Manolache. Adrian Iurchevici este directorul de imagine, muzica originală a filmului a fost compusă de Vlaicu Golcea,  iar producătorii filmului sunt Anca Puiu şi Smaranda Zărnoianu.

„Uneori ninge cu zăpadă, alteori cu întuneric” este produs de Mandragora şi distribuit în România de Iadasarecasa şi va putea fi văzut de spectatorii din întreaga ţară din 1 iulie în cinematografe.

„Stranger Things” – sezon 4 – trailer serial Netflix

Netflix a lansat un trailer pentru a doua parte a sezonului 4 din „Stranger Things”. Data de lansare este 1 iulie (Volumul 2 – episoadele 408 şi 409).

Cu: Winona Ryder (Joyce Byers), David Harbour (Jim Hopper), Millie Bobby Brown (Eleven), Finn Wolfhard (Mike Wheeler), Gaten Matarazzo (Dustin Henderson), Caleb McLaughlin (Lucas Sinclair), Noah Schnapp (Will Byers), Sadie Sink (Max Mayfield), Natalia Dyer (Nancy Wheeler), Charlie Heaton (Jonathan Byers), Joe Keery (Steve Harrington), Maya Hawke (Robin Buckley), Priah Ferguson (Erica Sinclair), Brett Gelman (Murray), Cara Buono (Karen Wheeler) with Matthew Modine (Dr. Brenner) şi Paul Reiser (Dr. Owens).

Din distribuţie fac parte şi: Jamie Campbell Bower (Peter Ballard), Joseph Quinn (Eddie Munson), Eduardo Franco (Argyle), Sherman Augustus (Lt. Colonel Sullivan), Mason Dye (Jason Carver), Nikola Djuricko (Yuri), Tom Wlaschiha (Dmitri), Myles Truitt (Patrick), Regina Ting Chen (Ms. Kelly), Grace Van Dien (Chrissy),Logan Riley Bruner (Fred Benson), Logan Allen (Jake), Elodie Grace Orkin (Angela), John Reynolds (Officer Callahan), Rob Morgan (Chief Powell), Amybeth McNulty (Vickie) şi Robert Englund (Victor Creel).

 

„Om Câine/ Man and Dog” – film romanesc

Om Câine Man and Dog

sursa foto:imdb.com

„Om Câine/ Man and Dog”, primul lungmetraj regizat de Ştefan Constantinescu, va avea premiera în cinematografele din România pe 16 septembrie.

Acţiunea filmului are loc în apogeul crizei sanitare provocate de coronavirus când personajul principal, Doru, decide să revină în România, abandonându-şi locul de muncă din Suedia. El susţine că trebuie să asiste la botezul fiului celui mai bun prieten, dar în realitate are un alt plan. Alături de câinele mamei lui, Doru urmăreşte să îşi confirme bănuielile legate de infidelitatea soţiei. Timpul este scurt, Europa se pregăteşte să îşi închidă graniţele, iar superiorii îi cer să se întoarcă de urgenţă în Suedia.

Filmul, cu Bogdan Dumitrache şi Ofelia Popii în rolurile principale, va avea avanpremiera naţională în cadrul celei de-a 21-a ediţii TIFF (17-26 iunie), fiind proiectat în cadrul programului “Zilele Filmului Românesc”.

Din distribuţie fac parte, între alţii, actorii Ana Ciontea, Voica Oltean, Liviu Pintileasa şi Cosmina Stratan, iar filmările au avut loc în România şi Suedia.

„Om Câine” este o producţie microFILM (România), KLAS Film (Bulgaria), Doppelganger (Suedia), Pandora Film (Germania), în co-producţie cu HiFilm Productions, Film i Väst şi în asociere cu nomada.solo, Visual Walkabout, Shoot & Post, Auditory, Magic Shop, KF Pro, Maxim 15, Mobiton. Realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Bulgarian National Film Centre, Film- und Medienstiftung NRW, Programului Europa Creativă MEDIA al Uniunii Europene, Televiziunii Române, Swedish Arts Grants Committee, Ambasadei Suediei la Bucureşti şi susţinută de Cinema City Romania, Dr. Oetker, SUPERBET, Garanti BBVA, AQUA Carpatica, Vola.ro, MediaCom, Zenith Media. Producţia a fost dezvoltată în cadrul programelor First Films First, Les Arcs Coproduction Village şi Les Arcs Work in Progress.

METRONOM – film romanesc

Film MetronomÎn timp ce Țiriac și Năstase joacă Finala Cupei Davis împotriva Americii în 1972, doi liceeni se iubesc și scriu scrisori la emisunea METRONOM de la Europa Liberă. Cand el primește aprobarea să plece definitiv din țară, împreună cu familia, ei știu că trebuie să se despartă, dar nu se așteptau ca ultimele zile împreună să devină hotărâtoare pentru întreaga lor viață.

Regizor si scenarit :Alexandru Belc

Actori: Mara Bugarin, Serban Lazarovici, Vlad Ivanov, Mihai Calin, Andreea Bibiri

 

METRONOM este o producție Strada Film Internațional (România), Midralgar (Franța) și Chainsaw Europe, realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinemtigrafiei, La Region Nouvelle-Aquitaine, cu suportul Catena, OMD România și Friesland Câmpina.


Mai multe informații vor fi postate pe https://www.facebook.com/MetronomFilmul

 

 

„Top Gun Maverick” cu Tom Cruise – trailer

Top Gun Maverick FilmAlături de Tom Cruise în acest nou film „Top Gun” sunt: Miles Teller, Jennifer Connelly, Ed Harris şi Val Kilmer.

Regizat de Joseph Kolinski, această continuare aduce un Maverick la finalul carierei, dar încă este dornic de senzaţii tari. El are sarcina de a antrena o echipă de tineri piloţi pentru o misiune secretă. Cu această ocazie, îl ia sub protecţia sa pe fiul regretatului său prieten Goose.

Filmul „Top Gun Maverick” urmează să ruleze pe ecrane din 27 mai 2022 în Statele Unite şi va fi prezentat, pe 18 mai 2022, la Festivalul de Film de la Cannes, în prezenţa lui Cruise.

„Odată pentru totdeauna” film romanesc cu Smiley in rol principal

Film Odată pentru totdeaunaSmiley (Andrei Maria) are rolul principal în lungmetrajul „Odată pentru totdeauna”, film regizat de Iura Luncaşu.

Filmul spune povestea unui regizor de succes şi tată a doi copii, Alex, care trece printr-o perioadă a vieţii sale în care se luptă cu depresia, în ciuda succesului pe care îl are în plan profesional. După ce îşi anunţă familia că se reîntoarce în satul natal, ei decid să îl urmeze şi doar cu ajutorul lor reuşeşte să depăşească momentele dificile.

Smiley joacă alături de Ada Galeş, actriţa care a câştigat un premiu Uniter pentru debut şi, de asemenea, are o carieră impresionantă atât în teatru, cât şi în film.

Din distribuţia filmului mai fac parte Augustin Viziru, Cosmin Natanticu, Gina Pistol, dar şi Mihnea Luncaşu, fiul regizorului.

„Odată pentru totdeauna” va fi distribuit de Vertical Entertainment în cinematografele din toată ţara, începând cu 25 februarie 2022.

„The Witcher: Blood Origin” – serial NETFLIX – Teaser

The Witcher Blood OriginAcţiunea „The Witcher: Blood Origin” e plasată într-o lume elfică, cu 1.200 de ani înainte de evenimentele din „The Witcher”.

„Blood Origin” va spune o poveste pierdută în timp – despre originea primului Witcher, precum şi despre evenimentele care conduc către „conjucţia sferelor”, atunci când lumile monştrilor, oamenilor şi elfilor se contopesc pentru a deveni una singură.

Din distribuţie fac parte Mirren Mack, Lenny Henry, Jacob Collins Levy, Lizzie Annis, Huw Novelli, Francesca Mills, Amy Murray, Nathaniel Curtis, Zach Wyatt şi Dylan Moran.

Teaser-ul dezvăluie distribuţia serialului în acţiune pentru prima dată, inclusiv pe Sophia Brown în rolul lui Éile, Laurence O’Fuarain în rolul lui Fjall şi Michelle Yeoh în rolul lui Scían.

The Unbearable Weight Of Massive Talent ( Povara de nesuportat a talentului masiv ) – trailer

The Unbearable Weight of Massive TalentUn Nicolas Cage, care nu are numerar, acceptă să facă o apariție plătită la petrecerea de naștere a unui super fan miliardar, dar este într-adevăr un informator pentru CIA, deoarece fanul miliardar este un sef traficant de droguri și este distribuit într-un film cu Tarantino.

Regizor: Tom Gormican
Scenaristi: Kevin Etten, Tom Gormican
Actori: Nicolas Cage, Pedro Pascal, Neil Patrick Harris

Lansarea oficiala in cinematografe a filmului The Unbearable Weight Of Massive Talent ( Povara de nesuportat a talentului masiv ) este anuntata pentru 22 aprilie 2022.

The Lost City – trailer

The Lost CityO romanciera aflata într-un turneu de carte cu modelul de pe coperta ultimului roman este parte dintr-o tentativă de răpire, care îi duce pe amândoi într-o aventură în junglă.

Regizori:
Aaron Nee, Adam Nee
Scenaristi:
Oren Uziel (scenariu) Dana Fox (scenariu) Adam Nee (scenariu)
ACtori: Sandra Bullock, Daniel Radcliffe, Brad Pitt

Sandra Bullock și Channing Tatum sunt amenințați de Daniel Radcliffe în The Lost City, un film despre o autoare genială dar retrasă (Bullock) care și-a petrecut viața scriind despre locuri exotice în romanele sale de aventură înainte de a fi răpită de un miliardar excentric (Radcliffe) care vrea să îl ajute să găsească un oraș pierdut despre care se spune că ar conține o comoară fabuloasă.

Data de lansare in cinematografe pentru filmul „The Lost City” este 25 martie 2022.

Everything Everywhere All at Once – trailer

Everything Everywhere All at OnceUn imigrant chinez imbatranit este implicat intr-o aventura nebuna, in care singura ea poate salva lumea explorand alte universuri care se conecteaza cu vietile pe care le-ar fi putut duce.

Regizori: Dan Kwan, Daniel Scheinert
Sccenaristi: Dan Kwan, Daniel Scheinert
Actori: Michelle Yeoh, Jamie Lee Curtis, Stephanie Hsu

Pentru filmul Everything Everywhere All at Once, data de lansare oficială in cinematografele din SUA este  25 martie 2022.