„Între revoluţii”, de Vlad Petri, film construit exclusiv din imagini de arhivă, se vede la Sibiu şi Bucureşti

„Între revoluţii”, de Vlad PetriFilmul „Între revoluţii”, construit exclusiv din imagini de arhivă, urmăreşte povestea fictivă, dar inspirată din dosare de la Securitate, a două femei separate de două revoluţii – Maria (voce – Victoria Stoiciu) şi Zahra (voce – Ilinca Hărnăuţ).

Maria şi Zahra se întâlnesc la Universitatea de Medicină din Bucureşti în anii ’70. Când posibilitatea unei schimbări politice în Iran devine o certitudine, Zahra se întoarce în ţara ei, luând parte la evenimente, departe de prietena sa. În următorii zece ani, singurul lor mod de a comunica e prin intermediul scrisorilor. Încadrate de două revoluţii, cuvintele lor descriu lupta femeilor pentru a fi auzite, societăţi trecând prin schimbări radicale şi o prietenie care nu poate fi destrămată.„Între revoluţii”, de Vlad Petri, va fi lansat în cinema din 3 noiembrie, distribuit de August Film, iar până atunci are o serie de proiecţii în Sibiu şi Bucureşti, în cadrul a trei evenimente importante – Astra Film Festival, ESTE – Filmul de Miercuri şi Les Films de Cannes à Bucarest.

În cadrul Astra Film Festival, important eveniment dedicat filmului documentar din România, ajuns anul acesta la ediţia aniversară cu numărul 30, „Între revoluţii” a avut o proiecţie miercuri şi va mai putea fi văzut vineri, de la ora 11.00, la Astra Film Cinema, şi sâmbătă, de la ora 14.30, Cine Gold, sala 5.

Tot la Sibiu, pe 25 octombrie, de la ora 20.00, în Sala Mică a Cinema „Ion Besoiu”, va avea loc o nouă proiecţie „Între revoluţii”, în cadrul iniţiativei ESTE – Filmul de Miercuri.

Bucureştenii se vor bucura în perioada 20 – 29 octombrie de cea de-a 14-a ediţie a Les Films de Cannes à Bucarest, unul dintre cele mai aşteptate festivaluri ale anului, care aduce în program cele mai apreciate filme de pe croazetă, dar şi din alte mari festivaluri de film din lume. Proiecţia „Între revoluţii” va avea loc duminică 22 octombrie, de la ora 17.00, la Cinema Eforie, în prezenţa regizorului Vlad Petri şi a monteurului Dragoş Apetri, care vor asista şi la o sesiune de Q&A.