„Mic îndreptar de credinţă“, de Pr. Dr. Michel Kubler

„Mic îndreptar de credinţă“ de Pr. Dr. Michel Kubler

foto Editura Humanitas

Editura Humanitas vă invită marţi, 21 octombrie, de la ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cişmigiu pentru o întâlnire cu Andrei Pleşu, Michel Kubler, Francisca Băltăceanu, Monica Broşteanu şi Gabriel Liiceanu prilejuită de lansarea volumului „Mic îndreptar de credinţă“ de Pr. Dr. Michel Kubler.

Pentru a redescoperi, în viaţa tumultuoasă de astăzi, sensul existenţei şi pentru a ne reconfigura relaţiile cu ceilalţi şi cu lumea, ne întrebăm, mulţi dintre noi, ce mai înseamnă a crede, ce foloase ar putea să aducă practicarea credinţei şi, mai presus de toate, cum să ne „întoarcem la inimă”.

Părintele Michel Kubler, teolog şi jurnalist, propune aici o remarcabilă incursiune pe calea credinţei, prezentând într-un limbaj clar şi accesibil, pas cu pas, cele mai importante repere ale istoriei creştinismului, modul în care s-a elaborat doctrina creştină, articulările ei, originea şi semnificaţia sacramentelor, marile cuvinte creştine şi biblice care călăuzesc acţiunea şi implicarea creştinului, etapele unei vieţi spirituale…

P. MICHEL KUBLER (n. 21 ianuarie 1955, Villé, Bas-Rhin, Franţa) este preot asumpţionist (din 1989), doctor în teologie al Universităţii Catolice din Lyon, fost redactor-şef pe probleme religioase al cotidianului La Croix şi colaborator la Bayard Presse. Din 2010 până în 2014, este delegat al Superiorului provincial din Franţa pentru misiunea în Orient a congregaţiei asumpţioniste. Stabilit la Bucureşti în septembrie 2010, contribuie la reînfiinţarea comunităţii asumpţio niste, în 2011 devine rector al parohiei catolice francofone „Sacré-Coeur”, iar din 2012 ţine cursuri la Facultatea de Teologie Romano-Catolică. În prezent conduce, tot la Bucureşti, Centrul de Studii Bizantine şi Întâlniri Ecumenice „Sfinţii Petru şi Andrei”. Din 2014 a fost numit asistent al Superiorului provinciei asumpţioniste din Europa, nou înfiinţată. Printre lucrările sale, individuale sau în colaborare, se numără: Dieu, Yahweh, Allâh (împreună cu Katia Mrowiec şi Antoine Sfeir, Bayard Jeunesse, 2004), La grâce de vivre (interviuri cu Mons. Joseph Doré, Bayard, 2005), Benoît XVI, pape de Contre-Réforme? (Bayard, 2005). A participat multă vreme la emisiunea C dans l’air, la postul TV France 5.

  • Titlu: Mic îndreptar de credinţă
  • Subtitlu: O incursiune sintetică şi accesibilă în istoria, doctrina şi trăirea credinţei creştine
  • An aparitie: 2014
  • Ediție: I
  • Pagini: 148
  • Format: 13×20 cm
  • ISBN: 978-973-50-4640-8
  • Traducere: Francisca Băltăceanu, Monica Broştean