Pasi prin viata, de Marina Badulescu

Pasi prin viata

sursa foto: https://marinabadulescupress.ro/

Pasi prin viata – Sfaturi nesolicitate pentru o viata inteleapta.

In prefata, renumitul jurnalist Octavian Stireanu marturiseste ca este suprins chiar de la inceput de arhitectura narativa a cartii: „Marina Badulescu ne ofera o carte in carte, printr-o constructie epica inteligenta si captivanta, desfasurata pe doua paliere distincte, dar care se impletesc fara sa se obstructioneze.

Nucleul principal al romanului este o carte publicata de personajul principal Monica Lazarescu sub titlul „Pasi prin viata”, carte care are ca personaj principal propriu o profesoara de limba engleza, Magda Barbu.

Despre aceasta carte sunt invitate/rugate sa se pronunte cele mai bune prietene din liceu ale Monicai. Comentariile acestora, dimpreuna cu flash-urile asupra propriei lor vieti, alcatuiesc al doilea palier epic al romanului Marinei Badulescu. Schematic spus, avem in fata o carte despre cum este inteleasa o alta carte.”

O carte pe care nu o vei lasa din mana. O carte care te va absorbi ca un film de dragoste, suspans si aventura.

Inca de la primele pagini romanul te cucereste prin viata pe care o emana, dar si prin pasii pe urmele carora mergi, care ba se tarasc, ba aluneca, ba se impotmolesc, ba salta nestapanit. Viata in hatisul ei de momente ilare, stari de bucurie, clipe dramatice sau situatii pe muchie de cutit te face sa treci prin toata paleta de trairi de la iubire – la gelozie, de la sentimentul de siguranta – la teama infernala de necunoscut, de la fericire sublima – la tragedie.

Pasii parcursi de-a lungul anilor pot fi perceputi tulburatori pentru unii, de neinchipuit pentru altii sau adevarate provocari, iar alegerile facute de catre personaje sunt vehement combatute, puternic aclamate sau barfite cu ipocrizie.

Cartea din carte este privita prin ochii a patru eroine difierite ca personalitate si experienta de viata este incitanta si spectaculoasa ca si cum s-ar reflecta intr-un diamant cu mai multe fatete.

Astfel realizam cum suntem priviti si, poate. judecati de cei din jur.

Va invitam sa descoperiti „sfaturile nesolicitate” presarate pe alocuri, pentru a va da seama la finalul romanului, ca ati devenit putin mai intelepti, mai buni cunoscatori ai caracterului uman, mai empatici, dar si ca ati aflat rezolvari inedite ale unor situatii ce pareau fara iesire.

Mai multe detalii despre Marina Badulescu.

CARACTERISTICI GENERALE

GenFictiune
SubgenDragoste
AutorMarina Badulescu
Editia1 edition
An publicare2019
Luna lansareNoiembrie
LimbaRomana
Tip copertaBrosata
FormatFizic
ISBN / ISSN978-606- 94832-0-6

DIMENSIUNI

Numar pagini312
Dimensiune (mm)140 x 210
Greutate400 g

Cartea poate fi cumparata online de aici.