„Sa ai grijă de cel bun din tine”, Valentin Uritescu

Actorul Valentin Uritescu şi-a lansat volumul de amintiri „Să ai grijă de cel bun din tine”, miercuri seară, la librăria Humanitas de la Cişmigiu.

Volumul, care este dedicat tatălui artistului, este scris „cu sinceritate şi simplitate, cu umor şi vigoare” şi este „savuros şi mereu autentic”, potrivit declaraţiilor autorului.

Valentin Uritescu a arătat că în carte a vrut să spună „adevărul-adevărat”.

„Am vrut să fiu sincer până în măduva oaselor. De fapt, 90% din această carte este doar adevărul iar 10% am fost nevoit să cosmetizez. Unele nume le-am schimbat, altele au rămas doar cu iniţialele, fiindcă nu toate puteau fi menţionate”, a precizat Valentin Uritescu.

Scriitorul Radu Paraschivescu, redactorul cărţii, a spus că volumul a fost scris cu lirism, patimă, un exerciţiu de sinceritate, scris uneori cu bombăneli, actorul preferând să „se dezbrace de roluri şi personaje” ca să înfăţişeze cititorului doar adevărul, fără alte culori, alibiuri sau justificări.

„Valentin Uritescu face în această carte un exerciţiu de sinceritate. Este o carte scrisă cu candoare şi în acelaşi timp cu forţă, o carte cu opt episoade crâncene, cu episoade care îţi răsucesc un pic stomacul, cu episoade care povestesc impresii, scrise, dar cu o descriere, un fel de mare agitată pe malul căreia aşteaptă supravieţuirea. Valentin Uritescu este învingător ca şi alţi oameni care au ştiut să se privească atent în ochi”, a afirmat Radu Paraschivescu la lansarea cărţii.

Volumul „Să ai grijă de cel bun din tine” poate fi achiziţionat din lanţul de librării Humanitas la preţul de 29 de lei.