Salonul International de Carte de la Torino, 12-16 mai 2016

Salonul International de Carte de la Torino

foto icr.ro

In perioada 12-16 mai 2016 va avea loc cea de-a XXIX-a editie a Salonului International de Carte de la Torino. Tema editiei din acest an este Visioni/Viziuni. Oaspetele de onoare al acestei editii este, conform unui concept nou, cultura unei tari, anul acesta fiind selectata cultura tarilor arabe sub titlul: Le culture arabe ospiti al Lingotto: la letteratura come patria condivisa, informeaza ICR.

Pentru al optulea an consecutiv, Institutul Cultural Roman, prin Centrul National al Cartii si prin Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia organizeaza participarea tarii noastre la cea mai importanta manifestare de profil din Italia cu un stand national intitulat La Romania incontra le culture del mondo/Romania intalneste culturile lumii.

Standul Romaniei, cu o suprafata de 120 metri patrati (Sala Romania), este realizat in parteneriat cu organizatorii Salonului International de Carte de la Torino, dupa un concept inspirat de tema principala a editiei din acest an. Pe toata durata salonului in Sala Romania vor avea loc, atat evenimente literare romanesti, cat si alte manifestari de gen propuse de organizatorii salonului. Tinand cont de faptul ca anul acesta se aniverseaza 140 de ani de la nasterea lui Constantin Brancusi si 120 de ani de la nasterea lui Tristan Tzara, Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia si-a propus sa marcheze aceste momente printr-o grafica speciala dedicata celor doua mari personalitati romane, grafica ce va decora interiorul Salii Romania.

Situata in Pavilionul 3 P10-R09, Sala Romania va cuprinde: un spatiu dedicat vanzarii de carte, organizat cu sprijinul Librariei Libris din Brasov; un spatiu destinat evenimentelor literare; o cabina radio care va gazdui echipa Radio Torino International, unul dintre partenerii media traditionali ai participarii Romaniei la Salonul de Carte si un punct de informare turistica organizat in parteneriat cu Biroul National de Turism al Romaniei in Italia.