Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură 2017 incepe astazi

TARGUL INTERNATIONAL GAUDEAMUSTârgul Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură 2017 se deschide la ora 12.00, la Pavilionul Central Romexpo

Deschiderea oficială a Târgului Gaudeamus va fi urmată, de la ora 12.30, de inaugurarea standului invitatului de onoare. Comisia Europeană va fi prezentă la târg cu un stand generos şi cu un program de evenimente bogat şi variat, adresat deopotrivă profesioniştilor din industria de editare şi publicului larg, de toate vârstele.

Lansări şi sesiuni de autografe cu scriitorii Lucian Boia, Radu Paraschivescu, Răzvan Exarhu, Ştefan Câlţia sunt câteva dintre atracţiile ediţiei Gaudeamus 2017.

Între noutăţile târgului se numără: volumul de critică „Eterna reîntoarcere la poezia eminesciană”, de Alex Ştefănescu, „Testamentul lui Abraham”, de Igor Bergler, „Crima din Orient Express”, reeditare Agatha Christie, „Wild cards”, antologie de George R.R.Martin şi Melinda Snodgrass, „Istoria ca viitor şi alte conferinţe şi pagini”, de Ana Blandiana, şi „Pui de Cotoroanţă”, de Margaret Atwood.

La fel ca la ediţiile precedente, numeroase categorii de public vor avea accesul gratuit: preşcolari, elevi, studenţi, cadre didactice, bibliotecari, profesionişti din domeniile editorial/educaţional, jurnalişti, pensionari, persoane cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora, grupuri organizate. Pentru vizitatorii care nu se încadrează în aceste categorii, accesul în incintă se va face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) şi a abonamentelor de intrare (în valoare de 10 lei, valabile pentru toată perioada), care vor constitui totodată şi suportul pentru Tombola Gaudeamus.

Programul de vizitare al târgului, al cărui preşedinte de onoare este dramaturgul şi jurnalistul Matei Vişniec, va fi zilnic, între orele 10.00 şi 20.00, până duminică, 26 noiembrie.